“Нашите луѓе се поети и ова е нивната поема”

М. АЛЕКСАНДЕР-СОПСТВЕНИК

Виното

Визија стара речиси еден век! Винаријата “Кралица Марија” е остварен сон започнат со кралска фамилија. Во 1928 година Југословенскиот Крал Александар I Караѓорѓевиќ се посветил на мисијата да изгради место каде што ќе се создава вино со извореден квалитет, исклучиво за потребите на кралскиот дворец. Еден век подоцна, оваа уникатна визија на Кралот ги обликува сите аспекти на нашата винарија, денес, и за генерациите кои доаѓаат!

Истражи ги нашите вина >

“Виното е единствената уметност која што се пие.”

ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

Имотот

Грациозно издигнувајќи се над природата, имотот е сместен во совршена хармонија со околината. Архитектонскиот профил на зградите изградени во минатиот век, идеално ги балансираат стариот кралски дизајн и модерната едноставност, природата и човечкиот допир. Текстурата и финесите на виното заедно со луксузните апартмани, винскиот бар, ресторанот, амфитеатарот, лускузната вила каде што спиела Кралицата Марија, раскошот на пауните и зелените опкружувања кои ја одликуваат светлината претставуваат целовековно создавана поезија која ги надминува генерациите.

Истражи го имотот >

“Едно шише вино во себе содржи повеќе филозофија од сите книги на светот”

ЛУИС ПАСТЕР

Нашата Приказна

Патувањето започнато од кралската фамилија во претходниот век нема крајна дестинација. Денес, сеуште пловиме по истиот пат!

Истражи ја нашата приказна >

За персонализирано искуство посетете го нашиот консиерж

ИСПЛАНИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА ПОСЕТА ОВДЕ >

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – адреса

admin@wineryqueenmaria.com