ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Chardonnay Classic

Постои нешто супремно заводливо во добро изработено Chardonnay кое доаѓа од Тиквешкото поднебје. Нашето Chardonnay Classic е навистина одличен репрезентативен пример на оваа благородна сорта која доаѓа од феноменална берба. Богато, полно суво вино со светло златна боја, воздржано, а сепак прекриено со вкусови и текстура. Класично Chardonnay!

Нос

Со нежен допир со даб, ова неверојатно вино има светли, сјајни ароматични нијанси на лимон, тропски овошја, жолти праски и диња.

Уста

Дарежливоста на овошните вкусови изкажуваат јачина и тежина над непцето. Елегантните нијанси на летна диња и праска, испреплетени со комплесна киселост, овозможуваат долг и мазен вкус.

Завршеток

Хармонично концентрираната завршница на ова вино е акцентирана со нијанси на нежен даб како и фин танински склоп.

Комбинација со Храна

Chardonnay Classic е најдобро во комбинација со сирење, зелена салата, бело месо, риба и морска храна.

БЛАГОСТ: Суво Бело Вино

СОРТА: 100% Chardonnay

АЛКОХОЛ: 12,5% vol.

Берба

Генерално, бербата се одвиваше одлично без некои значителни врнежи од дожд. Условите беа одлични.

Споделете - Одберете ја Вашата Платформа!

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – адреса

admin@wineryqueenmaria.com