ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Sauvignon Blanc Mignon

Нашиот Sauvignon Blanc кој доаѓа од тиквешкото винско поднебје е речиси јасен со нијанси на златно жолта боја. Склопот од ананас, роса и мед едноставно Ве привлекува. Добро урамнотежено вино со освежувачка киселост погодно за секоја пригода.

Нос

Ова инзворедно ароматично вино го парфимира вашиот нос со нијанси на лаванда и јасмин, а тие заедно со нежните ноти на лимета придонесуваат за одличниот квалитет на Sauvignon Blanc.

Уста

Вкусниот профил на ова вино подсетува на изобилство тропски овошки, а тие дејствувајќи во комбинација со цитричните овошки и нијансите на белите цветови кои неизбежно доаѓаат до израз, танцуваат околу Вашето непце и побудуваат прекрасни емоции.

Завршеток

Ова вино евоулира и се задржува на самиот завршеток, акцентирајќи нежни нијанси на киви и свежа бела праска, за на крај да финишира со освежителна киселост и фантастична должина на вкусот.

Комбинација со Храна

Најдобра комбинација за нашиот Sauvignon Blanc се: микс од сирења, зелена салата риба и морска храна.

БЛАГОСТ: Суво Бело Вино

СОРТА: 100% Sauvignon Blanc

АЛКОХОЛ: 12,5% vol.

Берба

Генерално, бербата се одвиваше одлично без некои значителни врнежи од дожд. Условите беа одлични.

Споделете - Одберете ја Вашата Платформа!

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – адреса

admin@wineryqueenmaria.com