КОНТАКТ

Smederevka Classic

Понекогаш животот се сведува на само чаша добро вино, вкусна храна и одлично друштво. Смедеревка е перфектен избор за секоја од овие прилики. Квалитетно, суво, бело вино со потекло од Тиквешкиот вински регион.

Нос

Очекувајте дискретни и нежни ароми да го поздрават Вашиот нос.

Уста

Хармоничен, свеж вкус со долг завршеток.

Комбинација со Храна

Смедеревка е одличен избор во комбинација со зелени салати, сирења, риба и морска храна.

Берба

Генерално, бербата се одвиваше одлично без некои значителни врнежи од дожд. Условите беа одлични.

БЛАГОСТ: Суво Бело Вино

СОРТА: 100% Smederevka

АЛКОХОЛ: 13,5% vol.

Споделете - Одберете ја Вашата Платформа!

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – адреса

admin@wineryqueenmaria.com