ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Temjanika Classic

Постои нешто супремно заводливо во нашата Темјаника која доаѓа од Тиквешкото поднебје. Богато, суво, со полно тело и светло златна боја, ова вино нуди баланс од ароми и вкусови кои будат прекрасни чувства.

Нос

Темјаника го поздравува Вашиот нос со неверојатни ароми од цветен и билен карактер, кои со малку трпение им даваат простор на нежните слоеви на ароми од цитрични овошја да дојдат до израз.

Уста

Кремасти и богати, а истовремено свежи и урамнотежени овошни вкусови нежно го милуваат Вашето непце и предизвикуваат чувства на задоволство и среќа.

Завршеток

Хармонично концентрираната завршница со средна должина јасно ја истакнува шармантната нота на ова вино.

Комбинација со Храна

Temjanika Classic е најдобро во комбинација со жолти сирења, риба, морска храна и чоколадни десерти.

БЛАГОСТ: Суво Бело Вино

СОРТА: 100% Temjanika

АЛКОХОЛ: 12% vol.

Берба

Генерално, бербата се одвиваше одлично без некои значителни врнежи од дожд. Условите беа одлични.

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации За Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – адреса

admin@wineryqueenmaria.com

2018-07-20T14:44:34+00:00

РЕЗЕРВАЦИЈА

РЕСТОРАН
ВИНСКИ БАР
АПАРТМАНИ
ОРГАНИЗИРАНИ ТУРИ

НАЈДЕТЕ НЕ

ЛОКАЦИЈА
КОНТАКТ