ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Cabernet Sauvignon Classic

Нашето 90 годишно наследно знаење и искуство во препознавање на далекусежните последици поврзани со одгледувањето, правењето и негувањето на нашето вино, заедно со етосот и навиките да се агонизираме за секој фундаментален детал и елемент, го издвојуваат Cabernet Sauvignon произведено во Кралска Винарија Кралица Марија од останатите на пазарот. Синоним за оригиналност и препознатливост.

Нос

Ова вино се истакнува со живописни ароми на печена ванила и мока, зачинети со нежни, елегантни слоеви од капина и зрела цреша.

Уста

Вкусови на црни и црвени овошки како што се цреши, сливи, капини, и боровинки, заедно со фини нијанси на ванила кои што доаѓаат до израз поради допирот на ова вино со даб, нежно го милуваат вашето непце и пробудуваат чувства на задоволство и топлина.

Завршеток

Овошните вкусови се добро интегрирани во целост, но се најдобро истакнати во финишот на ова вино, каде што балансираните овошни нијанси, киселоста и уникатните танини, го акцентираат сочниот и бавен завршеток на Cabernet Sauvignon Classic.

Комбинација со Храна

Нашето Cabernet Sauvignon Classic е најдобро во комбинација со свинско, телешко и коктел мешавина од јаки сирења.

БЛАГОСТ: Суво Црвено Вино

СОРТА: 100% Cabernet Sauvignon

АЛКОХОЛ: 13% vol.

Берба

Благото време со умерено топли ноќи релативно ја продолжија сезоната. Генерално бербата беше стабилна без некој значителни врнежи на дожд. Условите беа идеални.

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр.63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – Адреса

admin@wineryqueenmaria.com

2018-07-20T09:50:10+00:00

РЕЗЕРВАЦИЈА

РЕСТОРАН
ВИНСКИ БАР
АПАРТМАНИ
ОРГАНИЗИРАНИ ТУРИ

НАЈДЕТЕ НЕ

ЛОКАЦИЈА
КОНТАКТ