ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Cabernet Sauvignon Queen Maria

Нашето 90 годишно наследно знаење и искуство во препознавање на далекусежните последици поврзани со одгледувањето, правењето и негувањето на нашето вино, заедно со етосот и навиките да се агонизираме за секој фундаментален детал, го издвојуваат Cabernet Sauvignon произведено во Кралска Винарија Кралица Марија од останатите на пазарот. Синоним за оригиналност и препознатливост.

Нос

Се истакнува хармонија од комплексни ароми на цреши, малини и капини кои преминуваат во нежен мирис на боровинка со навестување на тутун. Тие пак се поткрепени со ароми на црно чоколадо и ноти од темни, семксати овошни плодови.

Уста

Силните овошни ноти експлодираат во Вашата уста и овозможуваат неверојатна должина на вкусот. И додека овошното уживање трае, малку трпение ќе Ви ги открие суптилните слоеви од капина, рибизла и цреша.

Завршеток

Завршетокот ја продолжува густината и структурата на виното каде што фините нијанси на каранфилче и цимет го прават ова вино одлична комбинација со храна.

Комбинација со Храна

Нашето Cabernet Sauvignon е најдобро во комбинација со свинско, телешко и коктел мешавина од јаки сирења.

БЛАГОСТ: Суво Црвено Вино

СОРТА: 100% Cabernet Sauvignon

АЛКОХОЛ: 13,5% vol.

Берба

Благото време со умерено топли ноќи релативно ја продолжија сезоната. Генерално бербата беше стабилна без некои значителни врнежи на дожд. Условите беа идеални.

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр.63,
Демир Капија

ТЕЛОФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – Адреса

admin@wineryqueenmaria.com

2018-08-07T07:52:52+00:00

РЕЗЕРВАЦИЈА

РЕСТОРАН
ВИНСКИ БАР
АПАРТМАНИ
ОРГАНИЗИРАНИ ТУРИ

НАЈДЕТЕ НЕ

ЛОКАЦИЈА
КОНТАКТ