ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Merlot Classic

Со овошни вкусови кои пленат, умерени танини и избалансирана киселост, нашето Мерлот е идеална комбинација со храна и е наша препорака за секоја прилика.

Нос

Меки, овошни, зачинети ароми на црвени бобинки и капини, заедно со нежни индикации на чоколада ја истакнуваат уникатноста и оригиналноста на ова вино.

Уста

Интензивен, истовремено нежен почеток открива слоеви на комплексност од вкусови некаде на средината на непцето. Кадифени танини го опкружуваат центарот од концентрирани вкусови на црвени овошки како малини и црвени рибизли, придружувани од фини нијанси на чоколада.

Завршеток

Овошните вкусови се во целост интегрирани, но се најевидентни во топлиот и зачинет финиш на ова вино.

Комбинација со Храна

Нашето Merlot е најдобро во комбинација со печени меса, јагнешко, свинско и микс од сирења.

БЛАГОСТ: Суво Црвено Вино

СОРТА: 100% Merlot

АЛКОХОЛ: 13% vol.

Берба

Умерено време со голем број на доволно ладни ноќи релативно ја продолжија сезоната. Генерално, бербата се одвиваше одлично без некои значителни врнежи од дожд. Условите беа одлични.

Споделете - Одберете ја Вашата Платформа!

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – адреса

admin@wineryqueenmaria.com