ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Merlot Queen Maria

Со овошни вкусови кои пленат, умерени танини и избалансирана киселост, нашето Мерлот е идеална комбинација со храна и е наша препорака за секоја прилика.

Нос

Меки, овошни, зачинети ароми на црвени бобинки и капини, заедно со нежни индикации на рибизла, му ја даваат уникатноста и оригиналноста на ова вино.

Уста

Очекувајте Вашето непце да биде поздравено со вкусови на цреша, слива, чоколадо, како и сушени билки и кедар.

Завршеток

Полн, комплекен. Рамномерен, долг. Интензивен, црвст. Перфектно избалансиран завршеток!

Комбинација со Храна

Нашето Merlot е најдобро парирано со печени меса, јагнешко, свинско и микс од сирења.

БЛАГОСТ: Суво Црвено Вино

СОРТА: 100% Merlot

АЛКОХОЛ: 13% vol.

Берба

Умерено време со голем број на доволно ладни ноќи релативно ја продолжија сезоната. Генерално, бербата се одвиваше одлично без некои значителни врнежи од дожд. Условите беа одлични.

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – адреса

admin@wineryqueenmaria.com

2018-07-25T11:51:32+00:00

РЕЗЕРВАЦИЈА

РЕСТОРАН
ВИНСКИ БАР
АПАРТМАНИ
ОРГАНИЗИРАНИ ТУРИ

НАЈДЕТЕ НЕ

ЛОКАЦИЈА
КОНТАКТ