ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Pinot Noir Queen Maria

Процесот за одгледување, негување и трансформација на Pinot Noir во вино е доста комплициран и истовремено тежок. Сепак, кога ќе се погоди она”перфектно место”, ова вино кристално јасно го истакнува својот квалитет. Токму бербата 2016 е вистинскиот пример за тоа, па така нашиот Pinot Noir покажува уникатен сортен карактер со кој се разликува од останатите.

Нос

Играта на ароми од рибизли, капини и цреши се комплиментарни а истовремено динамични, за потоа да се префрлат на јагодки, темјанушки и мали цветни нијанси.

Уста

Pinot Noir со својот стил на полесно вино е извонредна комбинација со храна. Типичниот овошен карактер составен од јагодки, цреши, малини, и капини доминираат над непцето и создаваат исклучително пријатно задоволство.

Завршеток

Завршницата доаѓа грациозно каде се истакнуваат уникатните танини со топли, зачинети ноти, често во форма на цимет, каранфилче и нежни, но доволно да се почувствуваат нијанси на тутун.

Комбинација со Храна

Pinot Noir е најдобар во комбинација со мешани салати, бели меса, риба, сирење и морска храна.

БЛАГОСТ: Суво Црвено Вино

СОРТА: 100% Pinot Noir

АЛКОХОЛ: 12% vol.

Берба

Умереното време со голем број на доволно ладни ноќи релативно ја продолжија сезоната. Генерално, бербата се одвиваше одлично без некои значителни врнежи од дожд. Условите беа одлични.

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – пошта

admin@wineryqueenmaria.com

2018-07-20T14:34:26+00:00

РЕЗЕРВАЦИЈА

РЕСТОРАН
ВИНСКИ БАР
АПАРТМАНИ
ОРГАНИЗИРАНИ ТУРИ

НАЈДЕТЕ НЕ

ЛОКАЦИЈА
КОНТАКТ