ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Blue Sapphire

Со цел да ја предизвикаме и скршиме традицијата од црвени вина, бели вина па и розови вина, Ви го претставуваме нашиот Blue Sapphire. За сите оние кои што се во потрага по “наредната голема работа” во винскиот маркет – нашиот енолог направи одлично сино вино. Blue Sapphire се истакнува со силна свежина, овошни вкусови и карактеристична азурно сина боја.

За ова вино нема сезона. Одлично е и во топлите летни денови, како и во студените зими. Пиете го изладено но не премногу ладно. Затворете ги очите и дозволете прекрасните овошни и цветни ароми да ве понесат до вровот од каде што доаѓа и ова вино… Животот ќе Ви биде многу подобар!

Комбинација со Храна

Blue Sapphire оди најдобро со зелени салати, сирења, бело месо, риба и морска храна.

Берба

Генерално, бербата се одвиваше одлично без некои значителни врнежи од дожд. Условите беа одлични.

БЛАГОСТ: Суво Вино

СОРТА: 100% Chardonnay

АЛКОХОЛ: 13% vol.

Споделете - Одберете ја Вашата Платформа!

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – адреса

admin@wineryqueenmaria.com