ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ
КОНТАКТ

Rosé Memento

Неверојатно rosé полно со летни овошја. Суво вино добиено со комбинација на Cabernet Sauvignon (50%) и Merlot (50%). Со својата избалансирана киселост Rosé Memento е идеална прилика за секое време од денот.

Нос

Интензивни ароми на малина и јагода со наговестување на нијанси од цветен карактер.

Уста

Овошни вкусови, а сепак суви со одличен финиш. Лесна текстура. Ноти на црни и црвени плодови со навестување на цитрус го милуваат вашето непце, будејќи чувства на свежина и задоволство.

Завршеток

Хармонично концентриран завршеток со изразени свежи, урамнотежено спакувани, остри овошни сензации.

Комбинација со Храна

Нашето Rosé е најдобро во комбинација со бели меса, риба и морска храна.

БЛАГОСТ: Суво Вино

СОРТА: Cabernet Sauvignon+Merlot 50/50%

АЛКОХОЛ: 14% vol.

Берба

Генерално, бербата се одвиваше одлично без некои значителни врнежи од дожд. Условите беа одлични.

Споделете - Одберете ја Вашата Платформа!

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Информации за Нас

АДРЕСА

Маршал Тито бр. 63,
Демир Капија

ТЕЛЕФОН

+389 43 446 500
+389 43 446 500

Е – адреса

admin@wineryqueenmaria.com